Algemene voorwaarden

Algemene voorwaarden Hondenhotel Meulencor

De in ons pension/hotel ingebrachte hond(en) verblijft hier geheel voor eigen risico. U vrijwaart ons derhalve van elke aansprakelijkheid. U gaat akkoord met het oproepen van een dierenarts, indien dit door ons noodzakelijk wordt geacht en u voldoet aan de hiervoor gemaakte kosten. Wij kunnen ter alle tijden u hond(en) weigeren.

Het halen en brengen van u hond(en) kan uitsluitend met een reservering tijdens de openingstijden. Om de rust en regelmaat in de kennel te bewaren! Als we niemand verwachten is onze receptie gesloten. Van tevoren telefonisch contact opnemen voorkomt teleurstellingen.  U kunt uw hond niet mee wegbrengen en ophalen naar het verblijf. Zorgt u er verder voor dat u uw hond goed uitgelaten brengt.

Openingstijden hondenhotel:

van maandag tot en met zaterdag:
s’morgens tussen 9.30 uur en 10.30 uur
s’avonds tussen 18.00 uur en 19.00 uur
Op zon- en feestdagen: gesloten voor halen en brengen van de honden.

De honden kunnen uitsluitend gebracht of gehaald worden tijdens de openingstijden. Als u het niet kan halen dan kan u tijdens de volgende openingstijd uw hond pas brengen of halen. Vanwege onze werkzaamheden en de rust en regelmaat in de kennel.

De inentingen:

De verplicht gestelde inentingen zijn: De jaarlijkse cocktail vaccinatie en een (aparte) vaccinatie (neusspray) tegen kennelhoest. Deze moeten geldig zijn zolang de hond bij ons verblijft. De inentingen moeten minimaal 14 dagen voor het inchecken gegeven worden en mogen maximaal 1 jaar oud zijn bij het ophalen van u hond(en). Dit moet blijken uit het door u meegenomen paspoortje of vaccinatieboekje. als blijkt dat niet in orde is kunnen wij de hond niet aannemen. Pups zijn welkom vanaf leeftijd van 14 weken, mits ze met 12 weken volledig zijn gevaccineerd.

Boekje:

Indien u het inentingsboekje niet bij heeft of als de inentingen niet in orde blijken te zijn, nemen wij de hond(en) onder geen enkele voorwaarden op in ons hotel. Wij zijn verplicht deze bij ons te hebben zo lang de hond bij ons verblijft.

Tarieven:

De kosten voor de opvang worden per kalenderdag berekend, dit betekent dat de dag van brengen altijd in rekening wordt gebracht. Als u uw hond ‘s ochtends tussen 9:30 en 10:30 ophaalt wordt dag niet gerekend, als u de hond ‘s avonds ophaalt wordt de dag wel gerekend.
Tarief per hond: 20 euro per kalenderdag incl. 21% btw. Eigen voer en/of medicijnen toeslag van 1 euro per kalenderdag.
De kosten voor de gehele gereserveerde periode dient in zijn geheel voldaan te worden bij ophalen van u hond(en). Ook de dagen die u eerder terugkomt of de hond later brengt dan gereserveerd worden in rekening gebracht.

Reserveren: 

Het is voor de vakantieperiodes verstandig zo vroeg mogelijk te reserveren om teleurstelling te voorkomen. We kunnen het verblijf pas reserveren als u de exacte datums weet. De dag van brengen en de dag van halen. Want het is niet de bedoeling dat u ruim gaat boeken en dan uiteindelijk gaat aanpassen.
Reserveren kan alleen uitsluitend door een reservering aanvraag te doen in ons reserveringssysteem: Je kan via onze website in een account een reservering plaatsen. Niet via mail of WhatsApp. Dan krijgt u van ons een bevestiging binnen enkele dagen terug of dit gereserveerd staat.  De reservering is pas definitief na ontvangst van een bevestiging. het systeem geeft niet aan of er nog plek is.

Telefonisch niet via app: Voor een reservering op hele korte termijn is het handiger om even te bellen, als je bij ons bekent bent, wij noteren dan de reservering en staat daar mee de reservering vast. Het kan ooit voorkomen dat dat we niet opnemen vanwege de werkzaamheden.     

Annuleren:

In de vakantieperiodes geldt: als u uw reservering minder dan een maand voor aanvang van het verblijf annuleert of wijzigt, bent u ons de pensionkosten verschuldigd. Ook als u niet komt opdagen zonder dat u heeft geannuleerd, brengen wij ook de volledige pensionkosten in rekening.  Ook de dagen die u aan wilt passen worden in rekening gebracht in de vakantie periodes. Dat geldt ook voor maanden juni t/m september.

Wijzigen:

Een wijziging kan natuurlijk een keer voorkomen maar houd er rekening mee dat bij ons misschien niet meer gaat lukken. Je kunt maximaal 1x binnen het annuleringstermijn de reservering wijzigen. U mag u hond natuurlijk later brengen of eerder ophalen alleen wordt de gehele periode in rekening gebracht. Het is niet de bedoeling dat u  in de vakantie periodes ruim gaat boeken en dan uiteindelijk  aangaat passen naar veel korter verblijf.

Voer:

Wij voeren 2 keer per dag brokken van het merk Pro plan (kip-rijst) dit zijn krokante brokken, dit is een kwalitatief hoogwaardige goed verteerbare brok. Wij hebben ook puppy brok van het merk pro plan (lam-rijst). U mag alleen eigen voer meegeven als u hond een speciaal dieet volgt vanwege een allergie of zwakke darmen. Dan dient u dat zelf voldoende mee te geven tezamen met een maatbeker in voer ton of in afgewogen zakjes. Voor eigen voer vragen we wel toeslag van 1 euro per dag voor.

Medicijnen:

Het toedienen van medicijnen is voor ons geen probleem, daar vragen we wel toeslag van 1 euro per dag voor. Zorg dat u voldoende meegeeft. Graag de medicijnen meegeven in de originele verpakking of in een afsluitbaar doosje voorzien van een etiket met de dosering en de naam van de hond.

Dekentjes en speeltjes:

Een eigen fleecedekentje mag maar hoeft niet, we hebben onze eigen dekentjes/vetbedden. We nemen geen kussens/mandjes aan waar vulling in zit. Een speeltje mag, maar we nemen geen knuffels aan. Houd er rekening mee dat het kwijt of kapot kan gaan.

Gezondheid:

Zorg er verder voor dat u hond in goede gezondheid brengt. Als blijkt dat u hond ziek is bijvoorbeeld diarree heeft, overgeeft of kennelhoest heeft kunnen wij u hond niet aannemen. Behandel u hond vlak voordat u hem/haar brengt tegen vlooien en teken of zorg er voor dat u hond vlo vrij is ! En is het langer dan 3 maanden geleden dat hij / zij ontwormd is herhaal de wormkuur dan enkele dagen voordat u hem brengt.